Skip to main content

Primul Război Mondial pe Valea Oltului - ilustrații de Albert Reich

c             Căutând informații despre luptele din Primul Război Mondial în Vâlcea, am dat peste cartea ,,Peregrinarile lui Albert Reich prin Regatul Romaniei si Transilvania".  
        Albert Reich descrie experienta sa, în timpul Primului Razboi Mondial,  petrecută pe teatrul de lupta romanesc si transilvanean. Cartea este bogat ilustrată, cu desene realizate chiar de autor, iar impresiile sale din acele vremuri, reprezintă o deosebită valoare istorică și sociologică  și cel mai important, multe dintre acestea ilustrează locuri din Vâlcea.
        Chiar dacă este vorba de ilustrații, uneori mai puțin clare, acestea sunt adevărate mărturii ale luptelor date pe teritoriul județului nostru.  

Peregrinarile lui Albert Reich prin Regatul Romaniei si Transilvania / documentul 1






Ruinele Turnului Spart

Mănăstirea Cornetu

Mănăstirea Cozia

Artilerie de munte în marș spre vârfurile Suru și Cozia

Coloană de soldați pe Valea Oltului

Trupele germane trec Oltul la Râmnicu Vâlcea

Mortier german la Titești

Artilerie de munte

Refugiați

Soldat român

Biserica din Greblești

Case din Boișoara

Prizoneri români în Biserica din Câineni

Comments

Popular posts from this blog

Bătălia de la Mărășești - imagini inedite

         Bătălia de la Mărășești a fost o serie de acțiuni militare complexe desfășurate pe Frontul Român, în perioada 24 iulie/6 august – 6 august/19 august 1917 în zona Vrancei în spațiul dintre râurile Siret și Putna și aliniamentul Muncelu - Mărășești. Bătălia a avut ca rezultat eșecul ofensivei germane și stabilizarea frontului din zonă, până la sfârșitul conflagrației. Confruntarea a opus Armata României și forțe aparținând Imperiului Rus – aflate în defensivă, trupelor germane – aflate în ofensivă, în timpul campaniei militare românești din 1917 din Primul Război Mondial.     Obiectivul strategic Puterilor Centrale era spargerea frontului și înaintarea pe valea Siretului spre Adjud pentru a se face joncțiunea cu trupele Armatei 1 austro-ungare aflate în ofensivă la Oituz și realizarea unui cap de pod la est de Siret.       Prin durată, proporții și intensitate a fost cea mai mare bătălie de pe frontul românesc pe durata Primului Război Mondial.   Consecințe        Bă

Primul Război Mondial în culori: Imagini inedite cu viaţa din tranşee

Sursa  Istorie in culori

Castelul Bran în timpul Primului Război Mondial

         Castelul Bran în imagini inedite din Primul Război Mondial (mai exact   26 -03- 1917, fotograf oficial militar, colecțiile Österreichische Nationalbibliothek)