Skip to main content

Primul bombardament aerian asupra Bucureștiului

 

Zeppelin LZ 57 asemănător LZ 101

    La câteva ore după declarația de război a României (27 august 1916), Hauptmann Geissert (comandantul Zepelinului LZ 101, staționat la Jambol, Bulgaria) primește ordinul de bombardare a Bucureștiului.

       Aceste dirijabile cu structură metalică rigidă din aluminiu au fost numite după Contele von Zeppelin.  

     Contele Ferdinand Adolph Heinrich von Zeppelin a trăit între 1838 și 1917, fiind originar din statul Württemberg, în armata căruia servise în Războiul Franco-Prusac din 1870-71. S-a retras din armată în 1890 și s-a dedicat complet studiului și construcției dirijabilelor.

Zepelin german deasupra Bucurestiului - 1916 
carte poștală


         Dirijabilul LZ 71 (nr. fabrica) / LZ 101 (nr. militar) care a atacat Bucureștiul  era staționat în orașul Jambol (Bulgaria) și  a efectuat 7 atacuri în care s-au lansat 11934 kg de bombe asupra localităților: București, Ciulnița, Fetești, Galați, Odessa, Mytilene, Iași și Mudros.

Clopot folosit în București pentru a anunța atacurile aeriene






Comments

Popular posts from this blog

Bătălia de la Mărășești - imagini inedite

         Bătălia de la Mărășești a fost o serie de acțiuni militare complexe desfășurate pe Frontul Român, în perioada 24 iulie/6 august – 6 august/19 august 1917 în zona Vrancei în spațiul dintre râurile Siret și Putna și aliniamentul Muncelu - Mărășești. Bătălia a avut ca rezultat eșecul ofensivei germane și stabilizarea frontului din zonă, până la sfârșitul conflagrației. Confruntarea a opus Armata României și forțe aparținând Imperiului Rus – aflate în defensivă, trupelor germane – aflate în ofensivă, în timpul campaniei militare românești din 1917 din Primul Război Mondial.     Obiectivul strategic Puterilor Centrale era spargerea frontului și înaintarea pe valea Siretului spre Adjud pentru a se face joncțiunea cu trupele Armatei 1 austro-ungare aflate în ofensivă la Oituz și realizarea unui cap de pod la est de Siret.       Prin durată, proporții și intensitate a fost cea mai mare bătălie de pe frontul românesc pe durata Primului Război Mondial.   Consecințe        Bă

Primul Război Mondial în culori: Imagini inedite cu viaţa din tranşee

Sursa  Istorie in culori

Castelul Bran în timpul Primului Război Mondial

         Castelul Bran în imagini inedite din Primul Război Mondial (mai exact   26 -03- 1917, fotograf oficial militar, colecțiile Österreichische Nationalbibliothek)